TE AUG // Trends in Virtual Reality

LV
Virtuālās realitātes tehnoloģija pēdējās desmitgades laikā ir strauji attīstījusies un augusi. Mūsdienās tā tiek efektīvi izmantota izmantota dažādās nozarēs, piemēram, izglītības, medicīnas, izklaides, nekustāmā īpašuma un daudzās citās. VR tehnoloģijas ietekme un popularitāte ir mainījusi to, kā mēs uztveram informāciju visapkārt.

Janis Kondrats ir viens Anatomy Next līdzdibinātājiem un projektu vadītājs. Pašlaik viņš koordinē neatliekamās medicīniskās palīdzības simulatora izveidi, kas ļautu militārajiem mediķiem apgūt precīzas rīcības modeli dažādu traumu gadījumā. Anatomy Next ir jaunuzņēmums, kas dibināts Latvijā un tas ir izveidojis interaktīvu lietotni, kas 3D formātā ar papildinātas realitātes iespējām topošajiem mediķiem palīdz apgūt cilvēka anatomiju. Tā izstrādē piedalās profesionāļi gan no Latvijas, gan no ASV vadošajām universitātēm.

Janis Kondrats ir ieguvis maģistra grādu IT projektu vadībā un bakalaura grādu datorzinātnē. Ir guvis pieredzi biznesa un IT tirgū kā līdzdibinātājs un tehniskais vadītājs jaunuzņēmūmiem “Cancer Story” un “SmartGym systems”, bijis programmētājs Nīderlandes jaunuzņēmumā “ Virtualgym”, kas ir pasaules vadošā sporta zāles vadības sistēmas platforma, kurai ir vairāk kā 4000 B2B klientu pasaulē.

Šajā pasākumā Jānis pastāstīs, kāpēc VR mūsdienās ir tik ļoti pieprasīta tehnoloģija, dalīsies ar savu pieredzi un demonstrēs VR tehnoloģiju Anatomy Next, kā arī sniegs ieskatu VR tehnoloģiju nākotnes tendencēs.
---
ENG
Virtual reality is gaining popularity across various sectors such as healthcare, entertainment, real-estate, education, etc. VR is transforming the way we interact with the objects and environment around us. Increasing use and adoption of virtual reality in various sectors is driving the growth of the global virtual reality market.

Janis Kondrats is the co-founder and project manager at Exonicus Inc. doing business as Anatomy Next. Currently coordinating Trauma Simulator, virtual reality (VR) military emergency medicine training simulator that is a successful start-up in Latvia and has gained international recognition. He has master's degree in IT project management, bachelor's in Computer Science, was a co-founder and a technical manager at start-ups “Cancer Story” and “SmartGym systems”. Has worked as a software engineer and a quality manager in a Dutch startup called Virtuagym, the world's leading gym management platform with more than 4000 B2B customers worldwide.

During the event Jānis will tell about what hides behind the technology trend - Virtual Reality, his personal experience in working with this technology at Anatomy Next and VR tendencies for the present and future.